Докато в началото на 2022-ра светът  бе все още под

...
Докато в началото на 2022-ра светът  бе все още под
Коментари Харесай

4 тенденции в интериорния дизайн през 2023 г.

Докато при започване на 2022-ра светът  бе към момента под въздействие на пандемията и се опитваше да се отърси от месеците стрес то пред прага на новата година обстановката е надалеч по-динамична и забавна. Особено що се отнася до дизайнерските трендове за 2023 година

Тази наклонност е изключително забележима в домашния ни интериор. Докато 2022 година беше годината на  меките и успокояващи цветови палитри, комфортните и удобни мебели,  то 2023-та  носи ослепителен индивидуализъм, съгласно Мики Бремър от.

„ Пазарът най-сетне се отклонява от по-романтични стилове като cottagecore и даже безбройните разновидности на селска къща “, споделя Том Мирабиле, създател на организацията за прогнозиране на трендове, представен от изданието. Ето трендовете в интериорния дизайн за 2023 година, които Мирабиле и другите специалисти в сектора  прогнозират, че ще преобладават.

Ярки впечатляващи цветове 

Какво е по-емблематично за жаждата за живот от виталната цветова палитра? Белите и неутрални интериори изпадат в недружелюбност за по-жизнерадостни нюанси, даже в случай че се появяват единствено като акценти.

„ Тъй като обществото продължава да популяризира индивида, виждаме по какъв начин минималистичният етос се уголемява оттатък простотата и полезността до включването на по-изразителни детайли “, споделя Мирабиле. „ В нашата изменяща се действителност минимализмът възприема по-голяма роля като стилистична tabula rasa. “

„ Изцяло белият домакински фон пада “,добавя Линдзи Смекер, шеф на „ Важно е да добавите контрастност, топлота и измерение към белите пространства, с цел да не се чувствате като в болнично заведение “. За да избегнат това съгласно  Смекер, хората избират „ топъл кестен или кондензиран многолюден цвят “ в декорите, килимите и възглавниците.

, шеф и световен дипломат на трендовете в Carpenter + Company, също вижда доста цвят в идната година. „ Виждаме топлата страна на палитрата да избухва в гама от успокояващи корали, ароматни кайсии, грациозни червеникави и даже пикантни портокали. “

 
               

Ръчно направени мебели от естествени материали

Експертите, представени от, означават сериозна безусловно „ протест против всеобщото произвеждане ”.  Не просто към този момент хората към този момент съществено обмислят  и избират материалите, от коита са направени мебелите за дома им, но  освен това, съгласно  Роберто Рамос, основен изпълнителен шеф на.

„ Има акцент върху богато украсения фон, благоговението към дървото и профилирани линии, в това число инкрустация и ръчно изсечени елементи. Усърдният развой на ръчна работа във всяка дисциплинираност от създаването на тъкани до аксесоарите и ръчно направените килими е наложителен. Майсторската направа се цени по-високо и всичко това прибавя чудесна топлота към мястото, където прекарваме времето си. “

 
               

Старото още веднъж е ново

Потребителите от ден на ден избират да включват неповторими предмети, наследствени движимости или антикварни находки като акцент в пространствата, които населяват. Това несъмнено е метод да заявят и персоналния си жанр. Нарастващият интерес към ретро и рециклираните мебели и предмети, съгласно специалистите е обнадеждаваща смяна, и чакат тази наклонност не просто да се резервира, само че и да се ускори.

 
               

Все по-близо до природата

През последните няколко години сме очевидци на наклонността да се включват допустимо най-вече интериорни зелени детайли, от ботанически шарки до изящни растения. През 2023-та се чака ползата да се обърне не толкоз към пищността на природата, а към „ неправилното ѝ несъвършеното “. Това ще се отнася освен до дизайна, само че и до самите материи, които ще наподобяват пустинни пейзажи, минерални нюанси, мъхеста зеленина и сурови, незавършени текстури. 

Дизайнерите на материали от ден на ден се обръщат към природата и това дава води до изумителни резултати. Тъканите се създават от „ портокалови кори и розови стъбла, даже мицел, глина, гъби и ципи на гроздови семена ”

 
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР